Ajankohtaista yhdistysasiaa

Eristerappausjärjestelmien vauriomekanismit ja kuntotutkimusmenetelmät

Julkisivuyhdistys valmistelee kyseisellä otsikolla olevaa tutkimushanketta. Lue lisää hankkeesta tästä.

Kerrostalon korjauksen ideakilpailu 2017 on ratkaistu

Vuoden 2017 arkkitehtiopiskelijoiden ideakilpailun (1.6. – 29.9.2017) kohde oli Espoon Asunnot Oy:n omistama kerrostalokortteli Espoon Iivisniemen lähiössä. Kilpailuun saapui 11 ehdotusta. Kilpailun parhaimpina palkintoina jaettiin kaksi II-palkintoa (á 2500 €), nimimerkeille ”Latvus”, tekijänä Juha Riihelä Tampereen teknillisestä yliopistosta ja ”Pilke”, tekijänä Terhi Koivisto Oulun yliopistosta. Kolmannen palkinnon (1500 €) sai nimimerkki ”Viivakoodi”, tekijänä Olli Pasanen Tampereen teknillisestä yliopistosta. Palkintolautakunta piti kilpailun yleistasoa varsin korkeana. Ehdotuksissa oli perehdytty kiitettävästi kilpailun tavoitteisiin ja mukana oli ennakkoluulottomia ehdotuksia niin energiatehokkuuden, materiaalinkäytön kuin teknisten ratkaisujen suhteen.

Lehdistötiedote, kilpailun arvostelupöytäkirja ja kilpailun kuvia löytyy Julkisivuyhdistyksen nettisivuilta.

latvus_nakyma_kadulta

Palkittu ”Latvus”

PILKE1

Palkittu ”Pilke”

Viivakoodi_n+ñkym+ñ Iivisniemenkadulta

Palkittu ”Viivakoodi”

 Vuosikalenteri

  • Kevätkokous 21.5. klo 14. Kokouksen jälkeen järjestetään tutustuminen Pasilan Triplan työmaahan erityisesti julkisivujen näkökulmasta.
  • JulkisivuGolf (alustavasti kesäkuun alussa)
  • Innovaatioristeily (alustavasti kesäkuussa ennen juhannus). Innovaatioristeily tarjoaa verkostoitumismahdollisuuden myös kansainväliseen julkisivukomiteaan sekä mahdollisesti Virossa vaikuttavaan sisaryhdistykseen.
  • JulkisivuLounas 23.8., Helsinki
  • Syyskokous ja syksyn kulttuuritapahtuma 22.11.

Parvekelasien huolto antaa turvallisia ja viihtyisiä lisävuosia parvekkeelle

Parvekelasien laskennallinen käyttöikä on 25-30 vuotta huollettuna. Ensimmäinen huolto suositellaan tehtävän 5-7 vuotta asennuksen jälkeen. Suositeltu huoltoväli ensihuollon jälkeen on 5 vuotta. Kuntotarkastus on hyvä työkalu kiinteistön parvekejulkisivun kunnossapitosuunnitteluun. Kuntotarkastusraportista selviää parvekekaiteiden ja -lasien kunto ja turvallisuus.

Tutustu parvekelasien huoltoon:

Lumon 2 parvekelasien huolto – Uudistava huolto

Lumon 3 parvekelasien huolto – Uudistava huolto