Julkisivuyhdistyksen vuosikokous 8.5.2017

Julkisivuyhdistyksen vuosikokous järjestetään 8.5.2017 klo 13 alkaen Helsingissä Betoniyhdistyksen tiloissa osoitteessa Unioninkatu 14. Vuosikokouksen jälkeen on mahdollisuus tutustua Eteläranta 10 julkisivutyömaahan klo 14.30 alkaen.

Ilmoittautuminen vuosikokoukseen ja työmaavierailulle tapahtuu osoitteessa: https://www.lyyti.in/JSYkevatkokous2017

Työmaavierailu varten jokainen tarvitsee kypärän, suojalasit, turvakengät ja huomioliivin. Ilmoittautumisen yhteydessä voit ilmoittaa mikäli tarvitse kyseisiä varusteita lainaan.

Palace

Eteläranta 10 / Palace julkisivujen korjaus ja uusinta

Suomalaisen elinkeinoelämän talona tunnettu Eteläranta 10 on kokenut viime vuosien aikana muodonmuutoksen nykyaikaiseksi toimivaksi toimistokiinteistöksi. Teknisissä ratkaisuissa Eteläranta 10:ssä on aikoinaan 1950-luvulla (valmistunut 1952) oltu kehityksen eturintamassa, ja julkisivujen elementtirakenne oli ensimmäinen laatuaan Suomessa. Alkuperäiset elementit ovat valkosementtipohjaisia kuorielementtejä, ja julkisivussa on kaiken kaikkiaan 404 erikokoista ja muotoista elementtityyppiä vajaan 5 000 neliömetrin alalla. Julkisivun vaalea värisävy on vuosien mittaan kellastunut, joten elementtien uusimisen jälkeen Eteläranta 10:n sävy palautuu taas alkuperäiseksi.
Eteläranta 10:n remontit ovat vaatineet urakoitsijalta paljon, sillä rakennus on ollut koko ajan käytössä tavalliseen tapaan. Korjaustöiden on pitänyt sujua joustavasti ja mahdollisimman huomaamattomasti. Töitä on tehty paljon myös epätavallisiin aikoihin, jolloin esimerkiksi äänekkäistä työvaiheista on koitunut mahdollisimman vähän haittaa kiinteistön käyttäjille. Työt alkoivat tammikuussa 2016 ja urakka valmistuu vuoden 2018 lopulla.

Esittelijöinä Skanskan ja rakennuttajan edustajat.

Pääurakoitsija: Skanska Talonrakennus Oy
Rakennuttaja: Teollisuuskeskus Oy
Arkkitehti: Petäjä Arkkitehdit Oy