OPPILASASUNTOLAN KORJAUKSEN IDEAKILPAILU

Kilpailulla haetaan ennakkoluulottomia ehdotuksia uudemman rakennuskannan korjaus ja muutossuunnittelun kehittämiseksi. Erityisesti toivotaan matalaenergiakorjaukseen soveltuvia, tulevaisuuteen suuntaavia ratkaisuja.


Suunnittelukohteena on 3-kerroksinen (kellarikerros ja kolme asuinkerrosta), harjakattoinen, ns. kahitiilipintainen, hissitön oppilasasuntola, jossa on tällä hetkellä 45 asuntoasolua (1-2 hlöä/huone) ja yksi asunto (3 H+K) asuntolan hoitajalle. Huoneilla on yhteiset keitto- ja WC-tilat.

 

Kilpailun järjestää Julkisivuyhdistys r.y. yhdessä Oulun yliopiston (OY), Tampereen

teknillisen yliopiston (TTY) ja Aalto yliopiston (AY) arkkitehtikoulujen kanssa. Kilpailun tekniset järjestelyt hoitaa tänä vuonna TTY:n arkkitehtuurin laitos yhdessä Julkisivuyhdistys r.y.:n (JSY) kanssa.

 

Julkisivuyhdistys r.y. on vuonna 1995 perustettu aatteellinen yhdistys, jonka tarkoituksena on

  • edistää ja kehittää julkisivujen hyvää esteettistä ja teknistä rakentamistapaa
  • edistää määräysten ja ohjeiden aikaansaamista sekä käyttökelpoisten rakenneratkaisujen kehittämistä
  • edistää alan koulutusta
  • julkaista alaa koskevaa tutkimus- ja kehitystyötä sekä
  • osallistua alan kansainväliseen toimintaan

Kilpailuohjelma

Competition programme

Forssa DWG

Forssa PDF JBG

Photos Forssa

Photos ForssaCompetition