Suomalaisen betonikerrostalokannan korjaustarpeet (BeKo-artikkelisarja osa 7)

Suomalaisen betonikerrostalokannan korjaustarpeet (BeKo-artikkelisarja osa 7)

Betonijulkisivujen ja -parvekkeiden korjaustarpeen arvioimista varten on kehitetty korjaustarpeen ennakointimalli. Sovelluksen avulla voidaan laskea erityyppisten julkisivukorjausten tekninen tarve ja määrä suuressa rakennusjoukossa sekä sen perusteella arvioida tulevia korjauskustannuksia. Laskenta pohjautuu BeKo – Betonijulkisivujen ja parvekkeiden korjausstrategiat -tutkimuksen aikana kerättyyn kuntotutkimusaineistoon. Malli käsittää kaksi Suomen oloissa keskeistä betonirakenteiden vaurioitumismekanismia: betonin pakkasrapautumisen ja raudoitteiden korroosion.

Lue lisää

Artikkeli julkaistaan 10. Päivä joulukuuta ilmestyvässä Kiinteistöposti Professional -lehdessä. Sarja päättyy.