Betoniparvekkeiden vaurioituminen (BeKo-artikkelisarja osa 5)

Betoniparvekkeiden vaurioituminen (BeKo-artikkelisarja osa 5)

Suomalaisten asuinkerrostalojen parvekkeet ovat tyypillisesti olleet betonirakenteisia. Eniten betoniparvekkeita on rakennettu 1960-luvun lopulta lähtien ns. elementtirakentamiskauden aikana, jolloin betoniparvekkeita on rakennettu kaikkiaan vajaa miljoona kappaletta.
Tyypillisimmin betonielementtiparvekkeet on tuettu kantavien pieliseinien, pilarien tai ulkoseinän kantavan ulkokuoren välityksellä perustuksilleen. Näin muodostuva parveketorni voi olla rakennuksen rungosta ulkoneva tai sisäänvedetty. Tällaiset rakennuksen ulkopuoliset parveketornit ovat olleet yleisin parvekerakenne 1960-luvun lopulta alkaen aina näihin päiviin saakka.

Artikkeli julkaistiin Kiinteistöposti-lehdessä, joka ilmestyi syyskuussa.

Lue lisää