Kutsu julkistamistilaisuuteen

KUTSU julkistamistilaisuuteen ja paneelikeskusteluun

Miten 70-luvun lähiötalon julkisivu uudistui arkkitehtiopiskelijoiden käsissä?

Minkälaisia näkemyksiä ja ideoita arkkitehtiopiskelijoilla on 70-luvun lähiötalon julkisivujen ilmeen kohentamisesta, energiatehokkuuden ja toiminnallisuuden parantamisesta ja pihamiljöön uusimisesta? Siitä saa käsityksen Julkisivuyhdistys r.y:n järjestämän Kerrostalokorjauksen ideakilpailun voittajien julkistamistilaisuudessa, joka pidetään keskiviikkona 21.1.2009 klo 13 Julkisivu 2009 -tapahtumassa Wanhassa Satamassa Helsingissä.

Kilpailulla haettiin ennakkoluulottomia ehdotuksia uudemman rakennuskannan
korjaussuunnittelun kehittämiseksi sekä yleisemmin myös 1970- ja 1980-luvun aluerakentamisen ns. ongelmakohtien ratkaisuvaihtoehdoiksi. Erityisesti toivottiin kerrostalojen matalaenergiakorjaukseen soveltuvia, tulevaisuuteen suuntaavia ratkaisuja.
Kilpailun järjesti Julkisivuyhdistys r.y. yhdessä OY:n, TKK:n ja TTY:n arkkitehti-koulujen kanssa.

Ovatko julkisivut energiankäytön pyhimyksiä vai pahiksia?

Palkintojen jako tapahtuu yhdistyksen isännöimässä seminaarissa "Ilmastonmuutoksen vaikutukset tulevaisuuden julkisivuun", jonka päätteeksi käydään paneelikeskustelu aiheesta "Rakennusten julkisivut – energiankäytön pyhimyksiä vai pahiksia?"
Panelisteina konsernijohtaja Risto Vahanen Vahanen Oy:stä, osastonjohtaja Maire Mattinen Museovirastosta, yksikönjohtaja/asuntosijoitus Jouko Kuusela Sato Oyj:stä, rakennusneuvos Erkki Laitinen Ympäristöministeriöstä, kehitysjohtaja Tero Vanhanen VVO-yhtymä Oyj:stä ja toimitusjohtaja Ilkka Pohjoismäki SPU Systems Oy:stä.
Paneelikeskustelu käydään Wanhassa Satamassa klo 15.15.-16.30.

Muusta messujen seminaaripäivien ohjelmista tarkemmin www.wanhasatama.com.

Tervetuloa!

Lisätietoja kilpailusta: yhdistyksen puheenjohtaja Jussi Mattila puh. 0400 637 224, jussi.mattila@tut.fi ja arkkitehti Harri Hagan puh. 050 511 0784, harri.hagan@tut.fi.

Lisätiedot tiedotusmateriaalista: yhdistyksen sihteeri Riina Takala, puh. 050 502 1769, info@julkisivuyhdistys.fi.