Kutsu julkistamistilaisuuteen

KUTSU Julkisivuyhdistys r.y.

Palkintojen julkistaminen 25.1.2007

ARKKITEHTIOPISKELIJAT SUUNNITTELIVAT JULKISIVUKILPAILUSSA LÄHIÖTALOLLE UUDEN ILMEEN

Minkälaisia ideoita arkkitehtiopiskelijoilla on 70-luvun elementtikerrostalon julkisivujen ilmeen kohentamiseksi, rakennuksen toiminnallisuuden parantamiseksi ja pihamiljöön uusimiseksi?
Tämä tulee esiin ensi torstaina 25.1.2007, kun Julkisivuyhdistys r.y. julkistaa arkkitehtiopiskelijoille suunnatun julkisivukilpailun voittajat Julkisivu 2007 –tapahtuman yhteydessä Wanhassa Satamassa Helsingissä. Voittajat paljastetaan Julkisivuyhdistyksen seminaarin ”Uusia eväitä julkisivujen korjaamiseen” alkajaisiksi klo 13.00.

Opiskelilijoiden suunnittelukohteena oli tyypillinen 3-kerroksinen (maanpäällinen kellari ja kolme asuinkerrosta), elementtitekniikalla toteutettu tasakattoinen, hissitön asuinkerrostalo. Palkintojen kokonaissumma on 7 000 euroa.

Palkintolautakuntaan kuuluivat Julkisivuyhdistyksen puheenjohtaja, TkT Jussi Mattila Tampereen teknillinen yliopisto, toimitusjohtaja Klaus Söderlund Suomen Betoniyhdistys ry., professori Yrjö Tuppurainen Korjausrakentamisen laboratorio Oulun yliopisto, professori Jouni Koiso-Kanttila Rakennussuunnittelun laboratorio Oulun yliopisto, vt. professori Harri Hagan Tampereen teknillinen yliopisto, rakennuttajapäällikkö Kari Puotiniemi Oulun Sivakka Oy sekä toimittaja Marja Salmela Helsingin Sanomat. Palkintolautakunnan teknisenä asiantuntijana on toiminut TkT Anu Soikkeli Oulun yliopistosta.

Kilpailun järjesti Julkisivuyhdistys r.y. yhdessä Oulun yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston
arkkitehtuurin osastojen kanssa. Julkisivuyhdistys r.y. on vuonna 1995 perustettu aatteellinen yhdistys, jonka tarkoituksena on muun muassa edistää ja kehittää julkisivujen hyvää esteettistä ja teknistä rakentamistapaa, edistää määräysten ja ohjeiden aikaansaamista sekä käyttökelpoisten rakenneratkaisujen kehittämistä ja edistää alan koulutusta. Edellisen kerran arkkitehtiopiskelijoiden julkisivukilpailu järjestettiin vuonna 2002.

Lisätietoja kilpailusta: Julkisivuyhdistyksen puheenjohtaja Jussi Mattila, puh. +358 400 637 224, jussi.mattila@tut.fi sekä kilpailussa teknisenä asiantuntijana toiminut Anu Soikkeli Oulun yliopisto, puh. +358 40 8655 314, anu.soikkeli@oulu.fi.

Lisätietoja tiedotusmateriaalista: Julkisivuyhdistyksen sihteeri Riina Takala, puh. +358 40 502 1769
tai info@julkisivuyhdistys.fi.

PDF -liitteenä